h

'Meer naar inwoners luisteren'

20 januari 2007

'Meer naar inwoners luisteren'

Herbert Van Ravenzwaaij"De provincie moet veel beter naar haar inwoners luisteren."
Dat is de stellige mening van Herbert van Ravenzwaaij, lijsttrekker van de SP Flevoland. De 50-jarige inwoner van Almere voert de lijst aan van 18 betrokken SP'ers. Speciaal voor de Flevolandse SP-sites gaf Van Ravenzwaaij een interview. Over socialisme, de verkiezingen, de bereikbaarheid van Flevoland en het belang van contact met alle inwoners van de provincie.

Van Ravenzwaaij is een socialist in hart en nieren. De verharding van de maatschappij is hem dan ook een doorn in het oog. "Sociale structuren vallen weg. Dat wil ik, samen met de andere SP'ers, tegengaan. “Het sociale gevoel moet weer terug. Zorg ervoor dat je mensen bij elkaar houdt.”

Maar hoe houd je mensen bij elkaar?

"Door contact met ze te hebben. Niet alleen tijdens verkiezingstijd, maar altijd! Ga de straat op, zoek de mensen op. De SP vindt dat de provincie meer naar de inwoners moet luisteren. Zo willen wij een referendum houden over de groei van Lelystad Airport. Vanaf de straat kun je zorgen voor verandering.”

Herbert van Ravenzwaaij, lijsttrekker voor de SP FlevolandLijsttrekker Herbert van Ravenzwaaij: 'Zorg dat je mensen bij elkaar houdt'

Wat moet er volgens de SP veranderen?

"De provincie heeft beloofd meer te doen met levensloop bestendig wonen. Wij willen dat de provincie die afspraak nakomt. Ook de jeugdzorg staat bij ons hoog op de agenda. Er zijn te lange wachtlijsten, er is gebrek aan opvangcentra. Wij willen kleinschalige opvangcentra, zodat je voorkomt dat jongeren in de criminaliteit belanden.”

Hoe denkt de SP over de bereikbaarheid van Flevoland?

"De SP wil gratis openbaar vervoer voor jongeren, ouderen en mensen met een beperking in de héle provincie. Verder willen we een treinverbinding vanaf Lelystad naar het Noorden mét een station in Emmeloord. En het openbaar vervoer moet worden verbeterd en uitgebreid. Daarmee neem je deel van het fileprobleem op de A6 weg. Verder moet je bestaande wegen verbreden, zodat de doorstroming van het verkeer verbetert.”

U bent hier