h

Regiotaxi naar Almere en Lelystad goedkoper

26 juni 2016

Regiotaxi naar Almere en Lelystad goedkoper

Het wordt goedkoper om vanuit Zeewolde de regiotaxi 'te pakken' richting de stations in Almere en Lelystad. Op verzoek van de gemeente Zeewolde heeft de provincie Flevoland de limiet waarbinnen een goedkoper tarief geldt, verschoven van 25 kilometer naar 35. De centra van Almere en Lelystad, inclusief stations, liggen vanuit Zeewolde precies buiten de 25 kilometer-limiet.

Op 1 april gingen nieuwe tarieven in. Binnen de limiet betalen de reizigers 7 eurocent, vanaf 25 kilometer 2,75 per kilometer. Aangezien beide stations ongeveer 5 kilometer buiten de limiet liggen, is dat ruim 13 euro meerprijs. Reizigers in Zeewolde hebben daar bij de gemeente Zeewolde over geklaagd.

Zeewolde is met die klachten naar de Provincie Flevoland gegaan. Het provinciebestuur heeft daarop besloten Zeewolde en de reizigers tegemoet te komen. Door het ophogen van de limiet naar 35 kilometer liggen beide stations (en stadscentra) nu binnen de limiet. De hele reis tot 35 kilometer kost nu 7 cent per kilometer. De nieuwe limiet is gelijk aan die voor de Noordoostpolder.

De regiotaxi brengt de reiziger van deur tot deur. Het bijzondere tarief geldt voor reizigers met een WMO-indicatie. Op tijdstippen dat de reguliere buslijnen niet rijden, kan iedereen van de regiotaxi gebruik maken voor het speciale tarief.

Reactie toevoegen

U bent hier