h

Kick out Zomerondernemer Flevoland

29 augustus 2016

Kick out Zomerondernemer Flevoland

Foto: SP

Gedeputeerde Arie Stuivenberg heeft op 25 augustus 2016 de kick out bijeenkomst en ondernemersmarkt van het project Zomerondernemer geopend. Bijna twintig Flevolandse jongeren zijn op het provinciehuis gecertificeerd als Zomerondernemer. Zij zijn de afgelopen 6 weken actief geweest in het starten van hun eigen bedrijf.

Training

Na een intensieve driedaagse training in juli 2016, zijn de ondernemers aan de slag gegaan. Via wekelijkse terugkommiddagen en bezoeken aan diverse bedrijven, zoals aan de Rabobank Flevoland, Mac3park en bij advocatenkantoor Okkerse & Schop ontdekten zij het nodige over ondernemerschap en konden zij voort met hun ondernemerschap. Dit leverde een veelheid aan bedrijfsideeën op. Van een klussenbedrijf, via een platform voor freelanceklussen voor jongeren, een bloemist/fotograaf combinatie, diverse webwinkels voor kleding en kledingontwerpster een opleiding voor jongeren tussen regulier en speciaal onderwijs,  tot een adviesbureau voor organisatieontwikkeling. 

Vier prijzen

Er werden 4 prijzen uitgereikt. Voor de beste administratie, de meest sociale onderneming, de beste presentatie bij de kick out, en het bedrijf dat als finalist naar de landelijke finale mag. Deze prijzen gingen respectievelijk naar Femke van Cappelle uit Zeewolde van het bedrijf Faim, Amber Froom uit Creil met Amboselie, Alieke de Jong uit Bant met All Creations. Esmee van Loon uit Lelystad mag Flevoland vertegenwoordigen bij de landelijke finale met www.esmeevanloon.nl/.
Op de foto van Juul Baars hierboven staan alle deelnemers met gedeputeerde Arie Stuivenberg van Jeugdzaken, die met plezier de jongeren over zijn ondernemersavonturen vertelde in zijn jonge jaren.

Reactie toevoegen

U bent hier