h

Werkbezoek aan Flevokust Haven

3 september 2017

Werkbezoek aan Flevokust Haven

Foto: SP

Op zaterdag 2 september brachten fractieleden Henk van der Linden en Ine de Waal een werkbezoek aan een van de twee grote projecten die momenteel in Lelystad worden gerealiseerd. Naast de uitbreiding van de luchthaven vindt de realisatie van een nieuwe haven plaats.

Flevokust Haven is een enorm project waartoe provincie Flevoland en gemeente Lelystad samen werken. Aan de kustbij Lelystad, naast de Maxima-Centrale, wordt een geheel nieuwe overslaghaven gebouwd.

Foto: SP

De Flevokust Haven zal in 2018 operationeel zijn. Er vindt zowel import als export van goederen plaats, van en naar de grote (zee)havens. Het is een perfectie en duurzame vestigingslocatie. De ligging is centraal en de bereikbaarheid is prima vanwege de nabijgelegen A6 en het spoor. Voor verbetering van overige infrastructuur is uiteraard ook aandacht.

Deze overslaghaven bevat een binnenvaartterminal en een havengebonden industrieterrein. Er is ruimte voor overslag van bouwgrondstoffen, natte en droge bulkgoederen, stukgoed, agrarische productenvervoer en projectvervoer.

Door de ligging van dit terrein, kan “buurman” Maxima-Centrale direct grote hoeveelheden schone energie leveren aan de bedrijven die zich hier vestigen.

Er wordt nu 6 dagen per week hard en veel gewerkt aan dit project om de haven in 2018 operationeel te laten zijn. Het gaat om heel gespecialiseerd werk, waarbij complexe berekeningen worden gemaakt en elk detail bepalend kan zijn voor goed resultaat. Een groot project dat afhankelijk is vanprecisie!

De Flevokust Haven zal een belangrijke bijdrage leveren aan de Flevolandse economie en Flevoland wordt met dit bijzonder project goed op de kaart gezet. Een project om trots op te zijn!

N.B. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.flevoland.nl/Flevokust

Reactie toevoegen

U bent hier