h

Buurtbussen in de nieuwe OV aanbesteding

11 februari 2019

Buurtbussen in de nieuwe OV aanbesteding

Foto: SP

Op 26 september 2018 heeft de SP aangegeven tijdens de bespreking van het concept van het Programma van Eisen OV dat er iets fundamenteels mistte. Er stond heel weinig in over hoe en wat met betrekking tot buurtbussen en de chauffeurs.
Omdat dat vrijwilligers zijn, is het van belang dat alle rechten, plichten en voorwaarden goed vastgelegd zijn, net als voor betaalde chauffeurs. Dat voorkomt misverstanden en problemen.
In het nieuwe concept is een heel belangrijke wijziging doorgevoerd. Een aparte bijlage protocol buurtbussen.
Nu zijn wij als SP niet heel blij met het fenomeen buurtbus, een goede standaard buslijn met betaalde krachten heeft altijd de voorkeur. Maar als deze dan toch worden gebruikt, dan wel goed geregeld. En dat staat er nu in. 

Reactie toevoegen

U bent hier