h

Energiecrisis

 

22 februari 2023

Provinciale Staten wijst SP-voorstel 'Flevo Energie' af

De Provinciale Staten van Flevoland heeft woensdagavond het voorstel van de SP om een onderzoek te doen naar de oprichting van een provinciaal energiebedrijf 'Flevo Energie' afgewezen. Met maar liefst 27 stemmen tegen en 11 stemmen voor bleek het voorstel weinig steun te krijgen. Vooral de rechtse fracties zien weinig in het plan, echter ook de fractie van GroenLinks was in meerderheid tegen.

Lees verder
12 februari 2023

Flevolandse SP'ers bij Volksprotest

Het Beursplein in Amsterdam was op zaterdag 11 februari het toneel voor het Volksprotest. Ongeveer 2000 demonstranten maakten voor de deur van de aandelenbeurs duidelijk dat onze energie geen ‘markt’ behoort te zijn en dat de winsten van energiebedrijven niet naar aandeelhouders behoren te gaan. Onder de demonstranten waren de Flevolandse lijsttrekker John Cocu en leden van de SP uit Almere, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde.

Lees verder

SP wil provinciaal energiebedrijf 'Flevo Energie'

De SP-fractie in Flevoland wil dat de energievoorziening in handen van de provincie komt. De partij ziet het liefst dat er een gemeenschappelijk provinciaal energiebedrijf wordt opgericht. Een naam voor het plan is er al: 'Flevo Energie'. De partij heeft een motie ingediend waarin ze oproept dit verder te onderzoeken.

Lees verder

Schrijnende verhalen van gewone mensen? Je hoort ze alleen bij de SP

Op 16 december 2022 deed de Kosten Omlaag Tour Flevoland aan. Kamerlid Peter Kwint en SP-campagneleider Jimmy Dijk waren bij deze bijeenkomst in Almere te gast en gingen de discussie aan over de stijgende kosten en over hoe we daartegen als SP kunnen verzetten. Onafhankelijk journalist Chris Aalberts was erbij en deed verslag op zijn blog.

Lees verder

SP wil weten hoe arm je bent

Voorafgaand aan een bijeenkomst in het kader van de Kosten Omlaag Tour op 16 december 2022 in Almere werd SP-volksvertegenwoordiger Peter Kwint door Omroep Flevoland via Zoom geïnterviewd. 

Lees verder
18 november 2022

Energiebijdrage voor verenigingen, organisaties en bedrijfjes

De Provincie reserveert anderhalf miljoen voor verenigingen, organisaties en MKB-bedrijven in Flevoland die door de hoge energieprijzen in de problemen komen. De motie, ingediend op initiatief van de SP, is aangenomen.

Lees verder

U bent hier