h

Nieuws van de afdeling

14 november 2019

Herbruikbare bekers

Foto: Metalfestival Into The Grave

Woensdag 13 november 2019 is onze motie over herbruikbare bekers overgenomen door de gedeputeerde en met 29 tegen 10 stemmen aangenomen.

Lees verder
1 juni 2019

John Cocu geïnstalleerd als burgerlid

Foto: SP

Woensdag 29 mei werden tijdens de Statenvergadering de burgerleden geïnstalleerd, waaronder John Cocu. 
Nu was John vanaf het begin van deze periode altijd aanwezig bij elke vergadering, overleg, cursus of werkbezoek, maar nu mag hij dan eindelijk ook meepraten in commissievergaderingen. We zijn op volle sterkte om het SP geluid te laten horen!
Gefeliciteerd John!

Lees verder
1 juni 2019

Een lintje voor Henk

Foto: SP

Afgelopen woensdag 29 mei kreeg Henk van der Linden tijdens de Statenvergadering alsnog een lintje opgespeld door CdK Verbeek. Dit had al eerder plaats zullen vinden bij het afscheid van de vorige Staten, maar er was enige onduidelijkheid. Nu dan toch! Gefeliciteerd!  

Lees verder
24 april 2019

SP- fractie geïnstalleerd

Foto: SP

Het heeft even geduurd, maar op 17 april zijn de statenleden dan eindelijk geïnstalleerd. Frans Mulckhuijse en Maike Muller gaan hard hun best doen om het SP-geluid te laten horen!

Lees verder
11 februari 2019

Buurtbussen in de nieuwe OV aanbesteding

Foto: SP

Op 26 september 2018 heeft de SP aangegeven tijdens de bespreking van het concept van het Programma van Eisen OV dat er iets fundamenteels mistte. Er stond heel weinig in over hoe en wat met betrekking tot buurtbussen en de chauffeurs.
Omdat dat vrijwilligers zijn, is het van belang dat alle rechten, plichten en voorwaarden goed vastgelegd zijn, net als voor betaalde chauffeurs. Dat voorkomt misverstanden en problemen.
In het nieuwe concept is een heel belangrijke wijziging doorgevoerd. Een aparte bijlage protocol buurtbussen.
Nu zijn wij als SP niet heel blij met het fenomeen buurtbus, een goede standaard buslijn met betaalde krachten heeft altijd de voorkeur. Maar als deze dan toch worden gebruikt, dan wel goed geregeld. En dat staat er nu in. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier