h

Nieuws uit 2022

18 november 2022

Energiebijdrage voor verenigingen, organisaties en bedrijfjes

De Provincie reserveert anderhalf miljoen voor verenigingen, organisaties en MKB-bedrijven in Flevoland die door de hoge energieprijzen in de problemen komen. De motie, ingediend op initiatief van de SP, is aangenomen.

Lees verder
17 november 2022

Reizen per Connexxion bus goedkoper

Foto: SP

Na veel onderhandelen zijn de abonnementskosten van Connexxion verlaagd. Zo is het Altijd Vrij jaarabonnement verlaagd naar €102,75 per maand en in 10 maanden betaal je voor het hele jaar. Inmiddels is de tariefswijziging ingegaan. Heb je je abonnement tussen 1 juli en 1 oktober 2022 aangeschaft? Dan word je gecompenseerd. Als het goed is heb je daar een brief over gekregen. Altijd handig om na te kijken!

Lees verder
11 november 2022

Schimmelproblematiek hardnekkig in Almeerse huurwoningen

Een terugkerend onderwerp waar de Hulpdienst van de SP in Almere mee te maken heeft, is achterstallig onderhoud en schimmelproblemen in huurwoningen. In 2020 deden we uitgebreid onderzoek in de Mahoniestraat in de Regenboogbuurt en een half jaar geleden stapten we samen met huurders van appartementencomplex De Hulk in Almere-Haven naar woningbouwvereniging De Alliantie met een flinke lijst aan klachten. Onlangs ontvingen we een noodkreet van een gezin aan de Bosgouw in Haven over een woning die door schimmel en vocht letterlijk ziekmakend is.

Lees verder
20 juli 2022

SP wil verlaging OV abonnement

Foto: TekstCollectief

Dat alles steeds duurder wordt, is geen nieuws meer. Ook niet dat steeds meer mensen nauwelijks meer rond kunnen komen. In deze zomer van 2022 zijn de prijzen voor de Altijd Vrij abonnementen van Connexxion fors gestegen.  Met Connexxion leerlingenvervoer raakt het vooral jongeren onder de 18. Nu waren deze prijsstijgingen al in 2018 aangekondigd maar toen had niemand nog een idee wat ons te wachten stond. Een stijging van bijna 10% is in deze tijd niet reëel en daarom heeft de SP woensdag 13 juni 2022 een motie ingediend om de prijzen van de Altijd Vrij abonnementen te verlagen naar 125 euro per maand. Deze motie is met een ruime meerderheid aangenomen.
In samenspraak met de gedeputeerde Jan de Reus is de motie aangepast om deze voor hem en andere provincies werkbaar te maken. Nu is hij aan zet. De gedeputeerde gaat in gesprek met zijn collega in Overijssel om deze verlaging tot stand te brengen. Lukt het niet via deze weg, dan gaat de verlaging er komen in de vorm van een compensatie. Maar dat die er gaat komen, staat vast! SP Flevoland blijft dit onderwerp zeer nauw volgen zodat het niet verdwijnt in de chaos van de dag.

Lees verder
20 juni 2022

SP: Ruimte, Natuur en Duurzaamheid Flevoland

Foto: TekstCollectief / Aangeleverd

Fractievoorzitter Frans Mulckhuijse van de SP woonde de ontmoeting met het thema “Hoe geven we invulling aan ‘bodem en water als sturend principe?’ bij in zijn hoedanigheid als een van de voorzitters van de Commissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid. Hij werd geflankeerd door Maike Muller, Statenlid van de SP.

Lees verder
12 mei 2022

Stop NU met varend ontgassen!

Al jaren is de SP bezig om het varend lozen van giftige stoffen te laten verbieden. Eind december 2019 is het voorstel om dit per juli 2020 verboden te maken in de Tweede kamer aangenomen. Tot nu toe is het nog niet gekomen tot een internationaal verbod op varend ontgassen.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier