h

Nieuws uit 2021

3 november 2021

SP wil duidelijkheid over varend ontgassen

Als de ruimte van een binnenvaartschip of tanker wordt gelost, moet deze gereinigd worden voordat de nieuwe lading erin mag. Er blijft altijd een restant achter van de goederen die in de laadruimte aanwezig waren. Dit residu wordt door middel van ontgassing verwijderd. Tijdens het varen naar de volgende lading, worden de overblijfselen vermengt en als (giftig) gas uitgestoten. Vaak ruikt dit gas onaangenaam. Milieuonvriendelijk is het altijd.

Lees verder
27 oktober 2021

Demonstreer tegen bomenkap in Almere!

Foto: TekstCollectief / Aangeleverd

Zaterdag 30 Oktober 2021,

één dag voor de Klimaattop in Glasgow.

Laat je zien en horen!

 

SP en Partij voor de dieren slaan de handen inéén. Midden in de klimaatcrisis waar we alle hulp van bomen nodig hebben om de CO2 te verminderen, heeft Almere het plan opgevat om weer bomen te kappen. Los van het feit dat het helemaal niet nodig is om deze Abelen te kappen omdat ze gezond zijn en geen gevaar opleveren om te vallen!

Lees verder
24 september 2021

MRA is geen democratie

MRA is de afkorting voor Metropool Regio Amsterdam. Hoe komt in Nederland het bestuur van een (grote) stad en land tot stand en is dit democratisch?

Lees verder
15 april 2021

"DE TONG" (van Lucifer) krijgt SP steun

Bijna een jaar geleden, op 22 april 2020 om precies te zijn, heeft de SP een motie mede ingediend om te kijken of, waar en hoeveel het zou kosten om het kunstwerk De Tong (van Lucifer) te verplaatsen. Deze motie heeft het toen niet gehaald. Een andere motie wel en daar is nu een resultaat van. Een resultaat wat ook al onze vragen beantwoordt.

Lees verder

Nieuws per jaar

U bent hier