h

Demonstreer tegen bomenkap in Almere!

27 oktober 2021

Demonstreer tegen bomenkap in Almere!

Foto: TekstCollectief / Aangeleverd

Zaterdag 30 Oktober 2021,

één dag voor de Klimaattop in Glasgow.

Laat je zien en horen!

 

SP en Partij voor de dieren slaan de handen inéén. Midden in de klimaatcrisis waar we alle hulp van bomen nodig hebben om de CO2 te verminderen, heeft Almere het plan opgevat om weer bomen te kappen. Los van het feit dat het helemaal niet nodig is om deze Abelen te kappen omdat ze gezond zijn en geen gevaar opleveren om te vallen!

Ongetwijfeld zal het argument zijn dat er nieuwe, jonge bomen worden geplant. Jonge aanplant neemt in het begin wel sneller CO2 op dan oudere bomen, maar een oude boom neemt veel meer CO2 op. Door oude bomen te vervangen door jonge aanplant gaan we, juist in deze crisistijd, erop achteruit!

 

We hopen jou te zien op Zaterdag!

Reactie toevoegen

U bent hier