h

Nieuws van de afdeling

9 maart 2023

13 maart: In gesprek met Renske Leijten

Op maandag 13 maart komt SP-volksvertegenwoordiger Renske Leijten naar Almere. ’s Middags bezoekt ze Almere-Haven, waar de SP-afdeling Almere huurders ondersteunt in hun strijd tegen woningbouwvereniging Ymere voor groot onderhoud voor hun verwaarloosde woningen. ’s Avonds spreekt ze op een politieke bijeenkomst in debatcentrum Casa Casla.

Lees verder
1 maart 2023

'Klimaatsubsidies niet naar Tesla-rijders'

Foto: SP

Het geld dat de provincie Flevoland van het Rijk krijgt voor de uitvoering van klimaatbeleid mag niet in de zakken van externe marktpartijen en adviesbureaus verdwijnen. Dat zegt SP-lijsttrekker John Cocu. De provincie gaat tot 2025 ruim 2,4 miljoen ontvangen. Maar ook steden als Almere en Lelystad krijgen forse bedragen van respectievelijk 9 en 4 miljoen van het Rijk.

Lees verder
22 februari 2023

Provinciale Staten wijst SP-voorstel 'Flevo Energie' af

De Provinciale Staten van Flevoland heeft woensdagavond het voorstel van de SP om een onderzoek te doen naar de oprichting van een provinciaal energiebedrijf 'Flevo Energie' afgewezen. Met maar liefst 27 stemmen tegen en 11 stemmen voor bleek het voorstel weinig steun te krijgen. Vooral de rechtse fracties zien weinig in het plan, echter ook de fractie van GroenLinks was in meerderheid tegen.

Lees verder
14 februari 2023

John Cocu bij Omroep Flevoland

In de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten interviewt Omroep Flevoland de lijsttrekkers. Op 14 februari was onze lijsttrekker John Cocu aan de beurt.

Lees verder
12 februari 2023

Flevolandse SP'ers bij Volksprotest

Het Beursplein in Amsterdam was op zaterdag 11 februari het toneel voor het Volksprotest. Ongeveer 2000 demonstranten maakten voor de deur van de aandelenbeurs duidelijk dat onze energie geen ‘markt’ behoort te zijn en dat de winsten van energiebedrijven niet naar aandeelhouders behoren te gaan. Onder de demonstranten waren de Flevolandse lijsttrekker John Cocu en leden van de SP uit Almere, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde.

Lees verder
9 februari 2023

Verkiezingsspot voor de Provinciale Staten

Vandaag beleefde de landelijke verkiezingsspot voor de Provinciale Staten de première tijdens een interview met Lilian Marijnissen in het televisieprogramma HLF8.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier