h

Verkiezingen 2015

20 mei 2015

SPeerpunten in het coalitieakkoord

Een prachtige verkiezingsuitslag en het advies van de informateur om de onderhandelingen te beginnen met de SP, is voor SP Flevoland een volledig nieuwe uitdaging. Voor de SP staat voorop dat deelname aan het college uitsluitend mogelijk is als het resultaat er voor de SP toe doet. Het SP verkiezingsprogramma is tijdens de onderhandelingen iedere keer ter tafel gekomen waarbij de 10 SPeerpunten nadrukkelijk ter sprake zijn gekomen.

Lees verder
20 mei 2015

SP in college provincie Flevoland

Foto: SP

Een bijzonder moment, voor het eerst in de Flevolandse geschiedenis neemt de Socialistische Partij deel aan de coalitie en maakt daarmee deel uit van het dagelijks bestuur. Arie Stuivenberg is op 20 mei 2015 benoemd als eerste Flevolandse SP gedeputeerde.

Lees verder
12 mei 2015

Regioconferentie stemt unaniem voor coalitiedeelname

 Binnen de Socialistische partij is het een goed gebruik om transparant naar de leden te functioneren, dit geldt ook voor deelname in de coalitie, het coalitieakkoord en de kandidaat gedeputeerde Arie Stuivenberg. Hiervoor heeft de SP een bijzondere regioconferentie gehouden waarbij een afvaardiging vanuit alle SP afdelingen binnen Flevoland zich heeft kunnen uitspreken. De 18 afgevaardigden die alle Flevolandse SP leden vertegenwoordigen hebben zich unaniem uitgesproken voor deelname aan de coalitie zoals dat op 13 mei openbaar is geworden.

Lees verder
11 april 2015

SP Flevoland volwaardige partner bij collegeonderhandelingen

Afgelopen woensdag heeft de informateur, Tanja Klip-Martin, in haar advies aangegeven dat de SP als een volwaardige partner wordt gezien om het verdere traject van de onderhandelingen mee in te gaan. Daarmee doet de informateur recht aan de uitslag van de verkiezingen, waarbij de SP als enige partij met 2 zetels is toegenomen. In haar advies kwam zij uit op een samenwerking tussen VVD, CDA, SP en D66.

Lees verder
23 maart 2015

SP-Kiezers bedankt voor de 5 zetels

Foto: SP

Na een wervelende campagne boekte SP-Flevoland een welverdiend succes.

Lees verder

Portret van Arie Stuivenberg Lijsttrekker Staten Verkiezingen 2015

Interview met Arie Stuivenberg over zijn persoon en beweeg redenen in de politiek

Lees verder
16 maart 2015

Verkiezingscampagne SP Flevoland

Zaterdag 21 februari was de campagne aftrap voor de provinciale verkiezingen van de SP in Almere. Het was een initiatief vanuit alle afdelingen om dit gezamenlijk in Almere te doen.

Lees verder
16 februari 2015

Start Campagne Staten Verkiezingen 2015 met Emile Roemer

De aftrap van de campagne van SP Flevoland voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 18 maart 2015 wordt door niemand minder dan Emile Roemer verzorgd. Deze vindt komende zaterdag 21 februari ’15 op de Grote Markt in Almere plaats. Emile Roemer zal hiervoor om circa 14:00 uur het startschot geven!

Lees verder
12 januari 2015

Kort Interview met de Lijsttrekker

Foto: SP

Arie Stuivenberg is getrouwd, woont in Almere en is 68 jaar geleden geboren in Schiedam. Arie doorliep een carrière als brandweerofficier. Hij is al vanaf de jaren ‘70 politiek actief. Eerst voor de PvdA, later stapte hij over naar de SP. Hij was de motor achter vele SP-campagnes. Momenteel is hij voorzitter van de SP-fractie in de Provinciale Staten. Daarnaast is Arie gemeenteraadslid voor de SP in Almere.

Lees verder

U bent hier