h

UPDATE: Urk bevalt!

7 januari 2022

UPDATE: Urk bevalt!

Urk kan opgelucht en zonder extra kosten bevallen. Zorgverzekeraar Menzis/Anderzorg gaat, waar noodzakelijk, de extra personeelskosten vergoeden.

Uiteraard is de SP ook blij met deze mondelinge toezegging. We vragen ons af waarom dit contract niet eerder afgesloten kon worden. Zeker met zicht op de verwachte massale overstap per 1 januari naar een andere zorgverzekeraar door veel mensen. Dan is het toch uitermate belangrijk om te weten wat per 1 januari 2022 vergoed wordt lijkt ons. Nu is het wachten op de schriftelijke contractuele afronding. Zoals aangegeven door Karine van der Heijden van “Madelief” speelt dit ook bij andere verlospraktijken in Steenwijk, Meppel, Hoogeveen en Dokkum. We hopen dat we daar ook snel een positieve update van kunnen geven!

Media als drukmiddel

SP is voor transparantie en openbaarheid van alles wat zich afspeelt. We ondersteunen en waarderen de berichtgeving van Omroep Flevoland over onder andere dit onderwerp. Het geeft wel te denken waarom een partij die aangesproken wordt op het niet nakomen van regels in de geest waarin ze gemaakt zijn, pas overstag gaat als dit openbaar gemaakt wordt. Is het in Nederland nu zover gekomen dat je om je recht te halen er eerst ruchtbaarheid via de media aan moet (dreigen) te geven? We hopen dat die trend stopt en ieder krijgt waar die recht op heeft

Reactie toevoegen

U bent hier