h

Flevo Energie voor Flevoland!

5 februari 2023

Flevo Energie voor Flevoland!

Foto: Gertjan Klomp

Op 15 maart gaan we weer naar de stembus. Er wordt gestemd voor de Provinciale Staten, maar indirect ook voor de Eerste Kamer. Deze wordt namelijk door de nieuwe Statenleden in mei gekozen. Op beide fronten is een sterke SP-fractie nodig. In de verkiezingsfolder die we de komende weken in heel Flevoland gaan verspreiden, zetten we in op drie punten die zowel landelijk als provinciaal belangrijk zijn: nationalisering van energie en verlaging van energieprijzen, gezonde en betaalbare woningen en een openbaar vervoer dat overal regelmatig rijdt. Op provinciaal niveau pleit de SP onder andere voor ziekenhuiszorg dichtbij voor alle mensen en tegen grote energie- en geldslurpende datacenters.

Onze lijsttrekker is John Cocu. Hij pleit voor de oprichting van een provinciaal energiebedrijf: FlevoEnergie. "Het is bizar: talloze mensen kunnen de energierekening niet meer betalen. Zij zitten in koude, tochtige woningen en vrezen de energiemeter. Terwijl zij met hun belastinggeld de energiereuzen met miljoenen steunen én er niets over te zeggen hebben. We pakken de zeggenschap terug en richten een provinciaal energiebedrijf op," legt Cocu uit. Een ander energiebeleid hangt direct samen met een ander woningbeleid. Cocu: "We moeten de bestaande woningen als de wiedeweerga energiezuinig maken en gezond. Nog te vaak komen we huurwoningen tegen met ongezonde schimmels, onvoldoende isolatie en zonder zonnepanelen." Bij de enorme bouwopdracht die Flevoland de komende jaren wacht, wil de SP vooral aandacht voor sociale woningbouw voor starters, mensen met kleinere beurzen en ouderen.

Klik op onderstaande afbeelding voor de folder die de SP in Flevoland verspreidt:

Foto: SP

U bent hier